Kombucha - a sip of magic!

I det vackra halländska landskapet utanför Ullared har vi hittat vårt paradis - Egnareds gård - en gammal och vacker prästgård belägen vid sjön Björsjön. Här brygger vi med varsam hand Blomljus Kombucha.

Gården är omsluten av en magisk trädgård där en fantastisk stillhet och tystnad råder. Vi odlar och skördar själva en del av de frukter och bär som utgör våra smaksättningar till det som är Blomljus Kombucha.
Tre smaker av Blomljus Kombucha

Vad är kombucha?

Kombucha är en probiotisk hälsodryck gjord på ekologiska råvaror såsom svart te, socker & god bakteriekultur. Den är naturligt kolsyrad och full av nyttiga bakterier, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kombuchan är därför ett mycket populärt och trevligt alkoholfritt alternativ.

Framställandet av Kombuchan är ett ett varsamt hanterande och tar ca 21 dagar.
Kombucha Blomljus Egnared Ekologisk tillverkning
Kombucha Blomljus Njutning vid havet

God hälsa börjar i magen

Kombucha är otroligt gott och nyttigt. 1 ml kombucha innehåller ca 1 miljon goda bakterier(!). Som om det inte vore nog så visar vetenskapen att kombuchan innehåller en mängd mjölksyrebakterier och organiska syror som bidrar till en friskare tarmflora och en starkare hjärna.

Kombucha innehåller dessutom antioxidanter som skyddar kroppens celler och stärker immunförsvaret. Den levande bakteriekulturen i drycken verkar lugnande och probiotiskt för just magen.

Förgyll din vardag!

Skapa en lugn stund, tänd ett levande ljus. Häll upp kombuchan i ett vackert glas. Litet eller stort (det räcker med ett litet glas men många vill ha mer). Njut och fyll på med goda bakterier både för kropp och själ. Oavsett ålder - alla mår bra av att dricka kombucha.
Kombucha Blomljus Egnared Ekologisk
Helena Blomljus Kombucha Egnared Halland
Jag heter Helena Blomljus och är konstnär och hälsoterapeut. Min passion är att arbeta med skönhet och hälsa, och kombuchatillverkningen på vår natursköna gård kombinerar detta på ett helt fantastiskt sätt. 

Nu vill jag utveckla min kombucha och drömmer om att bygga en matateljé dit man kan komma och få uppleva hela matkedjan, allt från odling till matlagning.

Kontakt

Egnared 206, 311 62 Ullared
0709 667 095
helena@blomljus.com

Öppettider

Torsdag  16-18 
Fredag    16-18 
Lördag    10-12
Under påsk kommer vi att vara en del av Falkenbergs matdagar och har då öppet för provsmakning och försäljning av Kombucha.

Skärtorsdag, långfredag och påskafton mellan kl 11-16.

Läs mer om Falkenbergs matdagar (klicka här)
store linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram